⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Lammgryta med pasta

(6 port)

800 g lammkött
250 g steklök
2 msk olivolja
2 pkt krossad tomat (à 500 g)
2 köttbuljongtärningar
2 dl rödvin
2 lagerblad
2 morötter
salt
svartpeppar
3 msk bladpersilja till dekoration
Pasta

Gremolata:
1 st citron, saft och rivet skal
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 dl bladpersilja, plockad
1 dl olivolja

Lägg steklöken i en skål med kallt vatten så går det lättare att skala sedan. Skär köttet i bitar. Hetta upp olivoljan och bryn köttet runt om i omgångar. Tillsätt tomater, buljong, vin och lagerblad. Låt det småkoka under lock ca 0.5-2 timmar. Skala under tiden smålöken och skala och skär morötterna i grova slantar. När det återstår 20 minuter, tillsätt lök och morotsslantar. Smaka av med salt och peppar och dekorera med bladpersilja. Servera med pasta och Gremolata.